All best sellers

Modul S88N with 0.8A detectors - feedback

DCC_S88N08

Modul zpětného ohlasu s rozhranním S88N a 8 detektory obsazení traťového úsek. Maximální přípustný proud detektorem je 0.8A. Modul bez indikačních LED.

Kč519.00
Quantity

  Stock information

Stock information provided on this website is for guidance only. Precise information up on demand.

  Delivery policy

Shipping is done usually once a week.

  Return policy

Return within 14 days, back shipping costs on customers expense.

Description

Modul zpětného ohlasu s detektory v konfiguraci :

- 8 vstupů oddělených opticky od sběrnice

- 0.8 A maximální povolený proud pro hlídaný úsek

- bez indikačních LED

- bez konektoru přídavného napájení


Modul zpětného ohlasu S88N umožňuje připojit k centrále s tímto rozrahnním osm vstupů. Moduly lze řadit za sebe pro zvýšení počtu podporovaných vstupů. Pro propojení slouží nekřížené ethernetové kabely CAT5 s konektorem RJ-45.

Modul je doplněn 8 detektory obsazení traťového úseku využívajícími úbytek na diodách. Trakční napájení v kolejích je tak v úsecích vybavených detektory cca o 1.4V nižší a je třeba s tím počítat. Doporučujeme ostatní koleje bez detekce vybavit jednoduchým obvodem snižujícím trakční napětí (např. usměrňovací diodový můstek nebo námi dodávaný obvod samostatného detektoru), čímž dosáhneme stejné úrovně trakčního napětí v celém kolejišti.

Tento modul je vybaven detektory umožňujícími provozovat na připojených traťových úsecích soupravy s maximálním proudovým odběrem 0.8A - kromě lokomotivy je vhodné započítat také případné osvětlené vozy atd. Údaje o odběru naleznete v návodech k příslušným modelům. Pokud si nejste jisti zda Váš vozový park splňuje tuto podmínku lze zvolit verzi modul s detektory do 2A, poskytující rezervu pro soupravy lokomotivy s vozy * v měřítku H0 -a menších.

Pro větší komfort při oživování elektroinstalace Vašeho kolejiště nebo hledání závad dodáváme moduly zpětného ohlasu i ve variantě s indikačními LED diodami. Na modulu je na první pohled vidět které vstupy detekovaly přítomnost soupravy.

Konektor přídavného napájení slouží k posílení napájecího rozvodu v případě rozsáhlejší sítě modulů. Osazujeme jej na přání za příplatek 20,- Kč, včetně ochranné diody proti přepólování.


* během provozu je nutné dodržet maximální povolený proud detektorem. Jeho překročení může vést k poškození modulu. Proud závisí na parametrech vozidel nacházejících se v hlídaném úseku - největší odběr má lokomotiva (typicky 0.5A), osvětlené vozy se pohybují v rozsahu 0.01 - 0.05A. Odběr lokomotivy závisí také na množství připojených vozů, stoupání, poloměru projížděného oblouku, modelovém měřítku, rychlosti atd.

V případě provozu spřažených souprav je třeba vzít v úvahu všechny lokomotivy a vozy které se mohou v jednom okamžiku nacházet v hlídaném úseku.

Product Details
DCC_S88N08
0
10 Items
Comments (0)
Grade
No customer reviews for the moment.
16 other products in the same category:

Reference: MSC_F518

Brand: ModelScene

F518 - Various small turfs by Model Scene

(0)
Drny Model Scene jsou připraveny ke snadnému umístění na vaše kolejiště či doráma. Lze je lepit samostatně po vytržení z nosné síťky, nebo větší plochu nalepit na podklad podobně jako foliáž a prostor mezi drny opatrně prosypat hlínou či jemným pískem (štěrkem).
Price Kč295.00
More
Backorder

Follow us on Facebook