Kategorie

Výrobci

Řezací podložka otočná - ModelCraft

Řezací podložka z vrstveného PVC. Povrchové vrstvy odolávají opakovanému naříznutí, vnitřní nosná vrstva zaručuje pevnost podložky. Podložka je potištěná metrickou sítí (rozteč 1 cm), kružnicemi a šikmými čarami.

Formát 300 x 300 mm.

Více detailů

Vyrobce: ModelCraft


590,00 Kč

LIT_PKN8008

Dostupnost: Nedostupné

0 položka na skladě


Informujte mě při naskladnění


Zásady pro použití :

Řezací podložku při práci pokládejte na rovnou plochu, dbejte aby pod ní nezůstaly žádné předměty (ani drobky a piliny).

Pokud ji neponecháváte trvale na pracovním stole, odkládejte ji tak, aby mohla zůstat rovná. Nepokoušejte se ji svinovat do role nebo překládat. Podložku je možné omývat vodou, použití čistidel se nedoporučuje.

Na podložku nepokládejte horké předměty (např. rozpálenou pájku), ani ji nepolévejte horkou vodou.

Po rozbalení se může stát, že podložka nepříjemně umělohmotně smrdí. Na vině je patrně ono měkčené PVC, znáte to i z mnohých jiných výrobků. Doporučuji podložku nechat pár dní vyvětrat na místě kde to nebude vadit, pak už by mělo být vše v pořádku.

Řezací podložka vydrží násobné naříznutí a díky vrchní vrstvě vypadá stále jako netknutá, ale pochopitelně nevydrží navěky.


O výrobku :

Řezací pracovní podložky, donedávna téměř neznámá vymoženost, se rychle stávají nezbytným vybavením každé (nejen modelářské) dílny. Jsou navrženy hlavně s ohledem na řezání (ať už skalpelem, rotačním, nebo jiným nožem), ale poslouží i pro mnohé další práce. Podložky se vyrábějí z vrstveného plastu (většinou PVC), přičemž jednotlivé vrstvy mají různé vlastnosti. Nejdůležitější je povrchová vrstva, která musí odolávat opakovanému naříznutí (při řezání na podložce samozřejmě běžně prořezáváme dělený materiál až do podložky). Vrstva vyrobená z měkčeného PVC uzavírá hned za nožem řez, takže podložka vypadá dlouho jako netknutá (samozřejmě ale nevydrží navěky). Střední vrstva je nosná a bývá zhotovena z pevnějšího plastu.

Řezací podložky Modelcraft jsou trojvrstvé, 3 mm silné. Modrá povrchová vrstva má (kromě toho, že uzavírá řez po skalpelu) i další důležité vlastnosti. Její povrch je sice hladký, ale přitom dostatečně přilnavý, aby např. papír položený na podložce při řezání neujel nekontrolovaně do strany. Podložky lze používat oboustranně, ale jen lícová strana je potištěna pravoúhlou centimetrovou sítí. Pravoúhlá síť je navíc doplněna několika čárami skloněnými pod nejběžnějšími úhly - 45° a 60/30°. Na rubu podložek je modrá plocha bez potisku. Nosná střední vrstva je bílá.

Podložky Modelcraft tak přinášejí hned několik výhod. Šetří ostří řezacích nástrojů a prodlužují životnost čepelí, zvyšují přesnost řezání a v neposlední řadě zlepšují pracovní podmínky.

Podložky jsou dostupné v ucelené řadě velikostí, jejich rozměry přibližně odpovídají normalizovaným formátům A1 až A5. Tuto základní řadu navíc rozšiřuje otočná řezací podložka čtvercového formátu. Jiné formáty než A4 a A5 jsou dostupné Dostupnost na dotaz..

Podložky Modelcraft jsou potištěné metrickou sítí (s roztečí 1 cm) a jsou tak pro naše podmínky vhodnější, než podložky některých jiných značek (včetně Proedge), které používají síť palcovou resp. smíšenou.

  • Obsah balení 1 ks

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

Košík  

(prázdný)